Medifood

MediDrink Pulmo

Boala pulmonară obstructivă cronică (COPD) reprezintă o afecțiune cronică a plămânilor și a întregului organism caracterizată de o obstrucție progresivă și persistentă a fluxului de aer. Majoritatea pacienților cu COPD sunt slăbiți, și adesea prezintă o masă corporală redusă. Modificările metabolice tipice asociate dezvoltării cachexiei sunt secreție sporită a citokinelor pro-inflamatoare, precum și o activitate sporită a sistemului nervos simpatic care promovează procesele catabolice care conduc la epuizarea mușchilor scheletici și a masei adipoasă, precum stimularea utilizării lipidelor și a descompunerii proteinelor din mușchi scheletici cu reducerea aportului de energie și sporirea consumului de energie. De asemenea, și necesitățile nutriționale sunt afectate în cazul COPD, deoarece aportul de componente nutriționale majore, precum proteinele, grăsimile și carbohidrații nu generează aceleași eforturi pentru sistemul respirator.


Produsul MediDrink Pulmo este conceput pentru a aborda aceste necesități nutriționale modificate.


Cercetările clinice ale ultimului deceniu au demonstrat că anumite condiții specifice necesită o nutriție medicală specifică. În conformitate cu aceste concluzii științifice și pe baza unei abordări concentrate asupra pacienților și afecțiunilor, în prezent depunem eforturi pentru a identifica necesitățile nutriționale specifice ale mai multor tipuri de afecțiuni pentru a dezvolta produce care acoperă aceste necesități.

Pentru mai multe informații despre strategia noastră de dezvoltare și activitatea continuă de cercetare, dați clic aici.

Alimente destinate unor scopuri medicale speciale pentru gestionarea malnutritiei induse de boala